Wyszukiwarka
Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowych książkach i numerach Nexusa w naszym sklepie, wpisz w poniższym polu adres e-mail, na który mają one być wysyłane, i kliknij przycisk wyślij.

Ostatnio dodany

Chemia w pożywieniu

Cena:39.00
Cena zawiera koszt przesyłki
(Nie zawiera kosztu pobrania)
Do koszyka
C

 

Dr Hans-Ulrich Grimm
Chemia w pożywieniu

Jak działają dodatki do żywności i dlaczego nam szkodzą

Wydawnictwo Vital

 

Autor ujawnia prawdziwe działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, ekstraktu drożdżowego, maltodekstryny i syropu glukozowo-fruktozowego. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych substancji w żywności z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor pokazuje także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach, którymi karmi się je w domach, szkołach i stołówkach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Poznaj całą prawdę i uwolnij się od szkodliwego wpływu wszechobecnych „polepszaczy”.

 

Dodatkowe dane
Dodatkowe dane
ISBN978-83-64278-28-0
Oprawamiękka
Liczba stron352
Wymiary [mm]145 x 205
Miejsce wydaniaBiałystok
Rok wydania2014