Wyszukiwarka
Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowych książkach i numerach Nexusa w naszym sklepie, wpisz w poniższym polu adres e-mail, na który mają one być wysyłane, i kliknij przycisk wyślij.

Ostatnio dodany
dzika_fermentacja.jpg
Cena:49.00

Dzika fermentacja

Cena:49.00
Cena zawiera koszt przesyłki
(Nie zawiera kosztu pobrania)
Do koszyka
C

 

Sandor Ellix Katz
Dzika fermentacja

Żywe kultury bakterii – smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Wydawnictwo Vivante

 

Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor The New York Timesa powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą na temat tajników fermentacji na całym świecie.

Od czasu premiery pierwszej książki Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych pokarmów.

Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów.

 

Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w swojej własnej kuchni.

 

Przeczytaj fragment książki

 

Dodatkowe dane
Dodatkowe dane
ISBN978-83-65601-58-2
Oprawamiękka
Liczba stron328
Wymiary [mm]165 x 240
Miejsce wydaniaBiałystok
Rok wydania2017