Miriam Schaufler, Walter A. Drössler
Lektyny - toksyny ukryte w popularnych warzywach i owocach
Jak bezpiecznie jeść produkty roślinne i usunąć przyczynę chorób autoimmunologicznych oraz stanów zapalnych
Wydawnictwo Vital
Rośliny nas nie lubią! Jeśli żyłeś w przekonaniu, że jest inaczej, to pora otworzyć oczy. Aby zapewnić sobie przeżycie mają do dyspozycji bogaty arsenał broni biologicznych. Wśród nich jedną z najgroźniejszych są lektyny, toksyczne białka, które chronią je przed drapieżnikami. Dzięki tej książce dowiesz się, w których popularnych warzywach i owocach występują, poznasz całe spektrum dolegliwości, jakie wywołują, a także nauczysz się technik eliminowania ich z ulubionych jarzyn. Autorzy odpowiadają również na pytanie czy w produktach ekologicznych jest mniej lektyn oraz czy odżywianie zgodne z grupą krwi uchroni Cię przed niebezpieczeństwem związanym z ich spożywaniem.
Lektyny – niebezpieczna broń roślin!
Dodatkowe dane | |
ISBN | 978-83-8168-128-5 |
---|---|
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 200 |
Wymiary [mm] | 145 x 205 |
Miejsce wydania | Białystok |
Rok wydania | 2019 |